25 Haziran 2010 Cuma

Sineklerden uzak durmanın yolları

Geçenlerde bir e-mail geldi. Yabancı bir siteye üyeyim. Ekolojik ürünlere, doğal yöntemlere ve organik ürünlere meraklı bir doktorun sitesi. Oradan gelen e-mailda sivrisineklerden korunmanın yollarını yazıyorlardı.
Birkaç madde ben de onlardan alıntı yapıp buraya koyuyorum.
Çok renkli kıyafetler giymemeliymiş sinekler canlı renkleri tercih edermiş
Sinekler bazı parfümleri tercih edermiş o sebeple şampuan, krem ve sabunlarımızda parfüm ya da esans olmamasına özen göstermeliymişiz
Bir de çok ısırma saatlerinde fazla dışarıda durmayacakmışız. (Bu biraz komik olmuş bence. Yok artık daha neler sivrisinek var diye içeri kapanalım) İlk iki maddeye dikkat edelim. Birkaç tanesi bana yapılamaz gibi geldi.Onları da yazmadım. Durgun sudan uzak duralım. Iyi göl kenarına falan gitmeyiz oralarda hakikaten çok sivrisinek olur. Hem de baba sivriler olur. yedi mi adamı bitirir. Bir de sürülebilecek bir ilaçtan bahsediyor. Ama 3 yaşın altına bu tip ilaçlardan sürmemek gerekiyormuş. Türkiye'de de satılıyor bazı ürünler buna ilişkin. Özellikle lemongrass kokusunu sevmiyorlardı galiba hayvanatlar, bitkisel olup da içinde lemongrass olan bir ürün varsa onu kullanabilirsiniz.Ben de rastlarsam buradan yazarım.

Sevgiyle kalın

1 yorum:

  1. euphia diye bir markanın lemongrass'lı spreyi var. 1 aylığın üzerindeki bebeklerde kullanılabiliyormuş sanırım.

    YanıtlaSil